Ja posiadam teraz SGSplusa jestem zadowolony ale za rok będzie pewnie nokia lumia jakas :diabelski_usmiech
Jakiego smartfona kupić?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez barteqA co byście polecili na androidzie za ok 400 - 450 zł ? wiem że żaden szał za taka kase nie będzie ale budżet ograniczony
http://allegro.pl/listing.php/search?a_text_f[4389][0]=&a_text_f[4389][1]=&buy=4&category=101605&change_view=1&distance=1&l isting_interval=7&listing_sel=2&offer_type=1&order =bd&postcode_enabled=0&sg=0&state=0&string=htc+wil dfire
Komentarz
-
-
nie polecałbym wildfire s. procesor słabiuśki - arm v6 600MHz, bateria tyci-tyci, ekran też mały, system starawy (2.3.6 gingerbread).
z nowych to raczej lg l5 albo xperia tipo
z używek w tej kwocie to galaxy s, motorola defy (nie mini!), xperia neo v, lg p970
btw. za śmieszne pieniądze w kategoriach 200-250PLN da się kupić zte blade - jak ktoś nie jest przekonany czy dotyk/android mu pasuje, to chyba najlepsza propozycja, bo taniej to tylko padła z zerową ilością ramu lub innymi przypadłościami psującymi całą zabawę typu galaxy spica czy lg swift z dotykiem oporowym
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez barteqJednak zdecydowałem się na tego L5.
Zamieszczone przez czernobylz używek w tej kwocie to galaxy s, motorola defy (nie mini!), xperia neo v, lg p970
Komentarz
-
-
Co do smartfonow wszystko super tylko mnie nakbardziej boli krotki czas baterii, od wildfire s polecam bardziej tego se xperia neo v. Zona jest uzytkownikiem neo v a ja mialem wildire s chodzi sto razy wolniej od neo v. Czesto mi scinal. Gdybys mial troszke wiekszy budzet polecam samsung galaxy. Kazdy model jest fajny ja obecnie uzywam galaxy s advance i powiem szczeze ze kazdy nasyepny telefon tylko samsung. Zadnych scinek . Bateria 3 dni trzyma. Wiadomo nie gram w jakies gierli ale internet poczta i jakiies tam pierdoly , i w domu nie potrzebny komputer hehe.
Komentarz
-
-
w momencie porównywania w miarę mocnych smartfonów wojenka typu htc vs sam vs lg ma nikły sens - system bardzo podobny, różnice w szczegółach. przed zakupem warto obmacać wszystkie, bo ułożenie klawiszy może mieć duże znaczenie - ja w dużej mierze dlatego kontynuuję współpracę z samsungami, bo pasuje mi układ power na boku + fizyczny klawisz home, zdecydowanie odrzuciłem sprzęty z powerem na górze obudowy, a motorolę atrix swego czasu wyśmiałem
Tobi77, budżet? cokolwiek, co uciągnie 720p i ma slot na karty pamięci będzie niezłe, znów wraca galaxy ace2, taniej i słabiej sprzętowo - xperia neo v; cała wyższa półka (poza którymś desire) nagrywa 720p albo i 1080p
Komentarz
-
-
Przeczytalem biografie Jobsa i chcialem znowu sprawdzic wynalazki Apple. Wzialem iPhone 5 z roboty, ale dupy nie urwal. Znowu kilka rzeczy brakuje, ktore jak dla mnie sa standardem. Jedyne co mnie w nim kusie to fakt ze jest skrojony na miare i wszystko po prostu dziala.
Chcialbym kupic Sony Xperia Z, ale wkurza mnie juz Android. Niemniej jego wykonanie i odpowiednia klasa IP bardzo mnie kusza.
Kupilbym Samsunga GIV, ale trzeba czekac i obudowy robia do dupy i wkurza mnie Android.
Kupilbym Nokie Lumia 920, ale firma chce mi ja dac, wiec musze poczekac, choc bardzo sceptycznie podchodze do WM.
Zatem idealnie byloby miec Sony Xperia Z z iOS / WM Takich rzeczy chyba nawet w Erze nie robia?VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
A ja po krotkiej przygodzie z androidem (trwala prawie rok) wrocilem do iOS i jestem mega zadowolony. Ja potrzebuje smartfona do dzwonienia, neta i maili. Plus rozne apki przydatne na co dzien. Nigdy nie robilem zadnych jb na iphonie i zawsze dziala doskonale. W sgs plus wiecznie mialem problem z tym ze ktos do mnie dzwoni, ma sygnal a u mnie nic sie nie pojawia. Restart dopiero pomagal. Albo nagle nie mam internetu, znowu restart i dziala. W przypadku iphona nigdy nie mialem podobnej sytuacji. I najwazniejsza rzecz to stabilnosc i predkosc dzialania, tu iphone 5 nie ma sobie rownych wg mnie (mam porownanie z kilkoma flagowi smartfonami na androidzie).Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Jak ktoś ma dość Andka, to polecam OS Bada. Do tego Samsung Wave w aluminiowej obudowie. Jest to chyba najlepiej wykonana słuchawka ze stajni Samsunga. Sam system jest prosty, intuicyjny i najważniejsze, że stabilny.
Androida znam niedługo, od kiedy kupiłem Nexusa 7. Ale powiem szczerze, że ideałem byłoby połączenie Nexus 7 z OS Bada. Chyba jedyną wadą Bady jest mała ilość dostępnych aplikacji.2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RafalekMczto, inną, dla mnie ogromną wadą Bady jest fakt, że system oficjalnie uśmiercono. Support dla słuchawek z Bada OS się skończył.
Ale wszystko możliwe. OS niszowy. Chociaż gdzieś wyczytałem, że Samsung tworzy/ma stworzyć nowy soft, bodajże Tisen, czy jakoś tak, który zastąpi Bada.
W każdym razie szkoda. Do dzwonienia, obsługi poczty, przeglądania sieci był idealny. Do tego Polaris i CamScanner i całą robotę mam w telefonie, zawsze pod ręką.2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Ogólnie nie jestem jakimś wielkim fanem Smart fonów ale jak widzę ciężko już od tego uciec. Mam obecnie E51 i brakuje mi w niej tylko GPS-a :-)
Mam zamiar przedłużać umowę w Orange więc może wrzucę te modele które mam do wyboru i cenowo biorę pod uwagę (kolejność dowolna):
1. Nokia 500
2. HTC Desire C
3. Nokia Lumia 510
4. Sony XPeria U oraz J
5. Samsung I8190N Galaxy S III Mini - ale to cenowo ciut za wysoko trochę...ale...;-)
6. HTC A620E Windows Phone 8S
7. HTC Explorer
8. LG Swift L5
9. Nokia Lumia 610 NFC (co to znaczy NFC bo pojawia się tez przy innych modelach ?)
10. Samsung S 6500D Galaxy Mini 2 NFC
11. Nokia 500
12. Samsung Galaxy Ace 2
Uff - sorry za taki nawał ale zupełnie nie jestem w temacie komórek i tych smart też :-)
Najistotniejsze elementy telefonu to w kolejności ważności:
- intuicyjna obługa;
- czas działania na baterii;
- dobry GPS;
- stabilność;
- aparat.
Doradzicie coś ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
looker, a mozesz napisac jaki abonament bierzesz pod uwagę? Z mojej strony napisże, że niedawno żona przenosiła nr do orange i wzięła taryfę multi 69. Umowa załatwiana przez neta ogólnie wyszło jej jakieś 600minut darmowych 1g neta i telefon za 1zł samsung galaxy s advance.
Z powyższych tel. mogę polecić Ci: samsung ace 2 najlepszy z tych co wymieniłeś. Obecnie posiadam ten model i jestem zadowolny co do baterii to w każdym smartfonie jest do d... :wink: przynajmniej w tych tzw słabszych.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLlooker, a mozesz napisac jaki abonament bierzesz pod uwagę? Z mojej strony napisże, że niedawno żona przenosiła nr do orange i wzięła taryfę multi 69. Umowa załatwiana przez neta ogólnie wyszło jej jakieś 600minut darmowych 1g neta i telefon za 1zł samsung galaxy s advance.
.
I muszę jakiś telefon na wolnym rynku kupić, bo nie opłaca mi się brać telefonu w mojej sieci macierzystej.
1. Będę musiał podpisać umowę na 3 lata za kwotę nie mniejsza niż 99zł - przez trzy lata to daje 1080zł więcej
2. Będę musiał przy tej taryfie z uczciwy telefon dać 500-800pln, co daje kwotę nie mniejsza niż 1700zł
3. Po trzech latach moze się okazać że nie ma możliwości powrotu do taryfy gdzie za 69zeta gadam ile chcę
4. Po dwóch latach może się okazć, że na telefon gwarancja się właśnie skończyła, a on przestał działać.
Więc ponawiam pytanie: przyzwoity telefon, najchętniej z obiektywem carl zeiss, min 5mpx, radio, wyświetlacz ok.4" w cenie do +/- 1200zł
Komentarz
-
Komentarz